суботу, 13 лютого 2016 р.

"Одвічний біль- Афганістан"

     Урок пам'яті під такою назвою зібрав у актовому залі школи майже сотню юнаків та дівчат, які прийшли  на зустріч із учасниками бойових дій в Афганістані, воїнами-інтернаціоналістами: Процковим В.В., Левицьким Ю.Ф., Добровольським В.В., Лебедем А.А., Сидоруком М.Й.
       Чіткі удари метронома і запалена свічка під час хвилини мовчання розтривожили душу і пам'ять. Чому гинули, пропадали безвісти сини і дочки України там, у далекому Афганістані майже 10 років? Чому сльози матерів падали на цинкові труни дітей? Хто відповість за це горе? І чому історія повторюється знову?
         Над цими болючими  питаннями міркували ведучі уроку - десятикласники, згадували минуле і міркували над сьогоденням очевидці. Звучали спогади, поезії, пісні, вистраждані в Афгані і про Афган, проходячи крізь юні серця, нагадуючи, що найстрашніше і найбезглуздіше у світі – це війна.
 Гілля калин похилилося...
Мама, не тим ми молилися!..
Скільки іще забере вона
Твоїх дітей не твоя війна?..
     Ця пісня однаково може бути присвячена і Афганській війні, і сьогоднішній війні під назвою АТО. Гинули і гинуть чиїсь діти на непотрібних війнах. Молимося за тих, кого вже немає, молимося за тих, хто з нами, молимося за тих, хто зараз у пеклі війни, молимося за мир.
      Усім бажаємо здоровя, щастя, миру, душевного спокою, злагоди, добробуту  у великому домі,  який зветься Україною.

                                                                                                                          

Немає коментарів:

Дописати коментар